Болница в Дупница е издала смъртния акт на Ангел Христов, се

...
Болница в Дупница е издала смъртния акт на Ангел Христов, се
Коментари Харесай

Институциите в Дупница си прехвърлят топката: Под фалшиво име ли е бил издаден смъртният акт на Ангел Христов

Болница в Дупница е издала смъртния акт на Ангел Христов , се показва в осведомителния бюлетин на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи – Кюстендил.

На 3 юни следобяд чиновници на районното полицейско ръководство в Дупница са получили сигнал , че в дома си в с. Ресилово е умрял 53-годишен мъж, разгласен за интернационално търсене и има публикуван червен бюлетин. Предприети са незабавни профилирани дейности.

Тялото на мъжа е закарано за аутопсия в столична болница , осъществени са голям брой процесуални дейности, формирано е досъдебно произвеждане в РУ-Дупница. Случаят е докладван на прокурор от Оперативна програма – Кюстендил.

В неделя служебният министър на вътрешните работи  Иван Демердижев съобщи, че  към този момент единствената сигурна информация е, че това е трупът на Ангел Христов. А по кое време и по какъв начин е влезнал, няма безапелационна информация, добави той.

Министърът уточни още, че б лизките на Христов дават спорни сведения за това по кое време и по какъв начин е влезнал на територията на страната.

Демерджиев добави, че  ревизират всички благоприятни условия.

Пламен Галев и Ангел Христов, известни като „ братя Галеви “ , макар че нямат роднинска връзка, са някогашни чиновници от системата на Министерството на вътрешните работи. От 1990 година до 1993 година двамата работят дружно в Специализирания отряд за битка с тероризма. Двамата напущат системата на Министерство на вътрешните работи през 1998 година

След 2000 година купуват 14,5 декара земя с. Ресилово, покрай Дупница, където изграждат резиденция. Развиват общ бизнес, обвързван главно с ремонт и поддръжка на пътища.

Пламен Галев е арестуван по обвиняване в изнудване на журналиста Лидия Павлова . Делото против него за изнудване, телесна щета и насила против него стартира през 2009 година През 2010 година Окръжният съд в Кюстендил го оправдава.

През 2008 година при полицейска акция Дупница, Перник и София са тествани адреси  на офиси на търговски сдружения, свързани с „ братя Галеви “. Установено е, че в тях не се прави активност и които е допустимо да служат за прикриването на финансови интервенции. Открити са и огромен брой първокласни коли с неустановени генезис, платени данък и Данък добавена стойност.

На 10 юни 2009 година Софийската градска прокуратура внася обвинителен акт против Пламен Галев за това, че  е образувал и управлявал въоръжена проведена незаконна група. Заедно с него в нея са взели участие Ангел Христов, Апостол Чакалов и Владимир Ангелов.

Срещу Ангел Христов обвиняванията са за присъединяване в управлението на групата , която посредством втълпяване на боязън извличала облаги.

Същата година двамата се кандидатират за народни представители , само че не съумяват да влязат в Народното събрание. На 6 юли 2011 година Софийският апелативен съд анулира оправдателните присъди и им постанова надлежно на Пламен Галев – 7 години, а на Ангел Христов – 5 години затвор. Пламен Галев е приет за отговорен за началник на незаконна група за рекет и изнудване, работила в Дупница.

На 3 май 2012 година Върховният касационен съд осъжда дефинитивно Пламен Галев и Ангел Христов на по 5 години отнемане от свобода  по обвинявания в образуване, управление и присъединяване в незаконна група за изнудвания. След издаването на ефикасната присъда двамата са в неопределеност и на 9 май 2012 година са оповестени за интернационално търсене. Включително с алена бюлетина на Интерпол.

На 8 март 2021 година Окръжният съд в Кюстендил лишава в интерес на страната на нелегално добито от Пламен Галев, Ангел Христов и техните съпруги имущество , по делото, формирано от Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ) против „ Братя Галеви “ и техните съпруги. Искът е на обща стойност 4 250 189 лева Съдът почита част от исковете, в общ размер на 2 474 582 лв..
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР